Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SEMINAR BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADU I RADNO PRAVO

mart 13 u 10:00 - 14:00

Tema: Regulisanje radno – pravnog odnosa i organizovanja mera BZR za osetljive kategorije zaposlenih: mladi, učenici, lica sa invaliditetom, zaštita materinstva, rad van prostora poslodavaca, upućivanje na rad u inostranstvo, angažovanje stranih radnika i pravni aspekti mobinga.

Bezbednost i zdravlje na radu (BZR), kao neotuđivo pravo po osnovu rada, je neposredno vezano za druga prava iz radnog odnosa i drugih oblika angažovanja koja su regulisana zakonima o radu, zdravstvenoj zaštiti, penzijskom i zdravstvenom osiguranju, Krivičnim zakonikom i drugim zakonima. To je naročito karakteristično za posebno zaštićene kategorija zaposlenih.

Praksa BZR pokazuje da je od izuzetne važnosti razumevanje svih zakonskih zahteva i neposredna saradnja savetnika/saradnika za BZR sa pravnim i službama ljudskih resursa kod poslodavca.

Zbog toga, pozivamo vas, da nam se pridružite na seminaru na kojem će se razmatrati normativno-pravni i praktični aspekti regulisanja radno-pravnog statusa i prevencije bezbednosti i zdravlja na radu posebnih kategorija zaposlenih.

Zašto ova tema? Zato što je izuzetno značajna, a u praksi se javlja niz specifičnih problema i dilema. Ova oblast je čest predmet objedinjenog nadzora radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu od strane inspekcije rada i upravnih i sudskih sporova.

Zašto da izaberete baš „Tehpro“? Zato što smo voljni da svoja bogata iskustva podelimo sa vama i damo konkretna rešenja za određena pitanja iz ove oblasti.

Cilj: Unaprediti kompetentnost polaznika za zakonsko i stručno uređivanje prava po osnovu rada, organizovanje BZR u specifičnim uslovima i saradnju i koordinaciju službi ljudskih resursa i stručnih lica za BZR.

Osnovna pitanja:
– regulisanje radnog angažovanja i organizovanje BZR,
– pravni aspekti obezbeđivanja specifičnih preventivnih mera BZR za osetljive kategorije zaposlenih: mladi, učenici, lica sa invaliditetom, stari, zaštita materinstva i dr.
– pravni i bezbednosni aspekti organizovanja rada van prostorija poslodavaca,
– upućivanje zaposlenih na rad u inostranstvo,
– pravni i bezbednosni aspekti angažovanja stranih radnika,
– pravni aspekti mobinga na radnom mestu,
– pravne posledice lošeg regulisanja statusa i neprimene mera BZR u specifičnim situacijama,
– inspekcijski nador, pokretanje i vođenje upravnog, prekršajnog, parničnog i krivičnog postupka,
– analiza primera iz prakse “Tehpro” koji se odnose na neprimenu propisa iz oblasti BZR i radnog prava (naknada štete, povreda ugleda, krivično-pravne posledice)

Način realizacije: Eksperti iz „Tehpro“ prezentovaće uvodna izlaganja po izabranim pitanjima, kao i primere dobre i/ili loše prakse. Nakon toga se vodi diskusija.

Ciljne grupe: stručna lica (savetnici/saradnici) za BZR, pravnici i rukovodioci ljudskim resursima i drugi rukovodioci koji učestvuju u regulisanju radno-pravnih odnosa i obezbeđivanju preventivnih mera BZR kod poslodavaca.

Predavači: eksperti iz „Tehpro“ d.o.o., sa dugogodišnjim praktičnim iskustvom vođenja poslova BZR kod poslodavaca.

MI NE PREPRIČAVAMO PROPISE! MI VAM POMAŽEMO DA IH OPTIMALNO PRIMENITE.

POZOVITE ZA VIŠE INFORMACIJA
Kontakt: Dragana Rašić
Telefon: +381 62 8081 483
e-mail: dragana.rasic@tehpro.rs

Details

Date:
mart 13
Time:
10:00 - 14:00
Event Category:

Venue

Tehpro centar RS
Lole Ribara 120
Beograd, 11250
+ Google Map
View Venue Website