XVII STRUČNO SAVETOVANJE

TEMA: DOBRA PRAKSA UPRAVLJANJA RIZICIMA U OBLASTI BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU KOD POSLODAVACA

30. APRIL 2024. / 10.00 – 15.00H
IN HOTEL, Bulevar Arsenija Čarnojevića 56, Novi Beograd

Tradicionalno, povodom Dana bezbednosti i zdravlja na radu, Tehpro d.o.o. u saradnji sa kompanijama koje imaju najbolju praksu BZR, organizuje XVII stručno savetovanje o aktuelnim problemima bezbednosti i zdravlja na radu u Srbiji

Pozivamo vas da nam se pridružite na savetovanju na kojem će se prezentovati i razmatrati najbolja praksa prevencije bezbednosti i zdravlja na radu (BZR) u kompanijama.

Zašto ova tema? U Srbiji se već skoro 20 godina primenjuju savremeni propisi u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Za to vreme veliki broj stranih i domaćih kompanija je izgradio dobru praksu u ovoj oblasti. Za dalje unapređenje stanja BZR od izuzetne je važnosti razmena iskustva i učenje na primerima najboljih. Zato smo se opredelili da vam za ovo savetovanje, u saradnji sa našim klijentima i partnerima, ponudimo prikaz i raspravu o najboljoj praksi BZR.

Zašto da izaberete Tehpro d.o.o. i pridružite nam se na savetovanju? Zato što smo sigurni da će vam to pomoći u daljem unapređenju prevencije bezbednosti i zdravlja na radu kod vaših poslodavaca.

Naš cilj je da unapredite svoja znanja i sposobnosti, jer ćete tako na tržištu usluga u oblasti zaštite lakše prepoznati prave vrednosti. Tehpro d.o.o. već preko tri decenije nastoji da izgrađuje najviše standarde.

Osnovna pitanja – primeri dobre prakse na:
– Uspostavljanje pouzdanog menadžment sistema BZR kod poslodavaca,
– Uvođenje i implementaciju sistema upravljanja zdravljem i bezbednošću na radu ISO 45001,
– Organizovanje poslova BZR,
– Angažovanje službe medicine rada,
– Organizovanje i izvođenje obuka i osposobljavanja u oblasti BZR,
– Definisanje procedura i izdavanja dozvola za rad,
– Preglede i provere opreme za rad i ispitivanja uslova radne sredine,
– Upravljanje posetiocima, ugovaračima i izvođačima,
– Organizovanje BZR na gradilištima/radilištima,
– Uključivanje zaposlenih u sistem BZR i razvoj kulture bezbednosti,
– Postupanje prilikom inspekcijskog nadzora i dr.

Način realizacije: Eksperti iz „Tehpro“ d.o.o. i kompanija sa najboljom praksom BZR prezentovaće svoju dobru praksu po navedenim i drugim pitanjima. Nakon svakog izlaganja može se voditi rasprava.

Ciljne grupe (koga očekujemo): stručna lica – savetnici i saradnici za BZR, menadžeri sektora i službi, predstavnici zaposlenih, sindikata i zdravstvenih ustanova koje obavljaju delatnost medicine rada.

PRIJAVA
Dragana Rašić, tel: +381 62 8081 483, e-mail: dragana.rasic@tehpro.rs